Forskningen i frugtsyrepeeling har primært været foretaget indenfor AHA-syre, glycolsyre. Glycolsyre har en såkaldt keratolytisk virkning, dvs. at syren nedbryder døde hudceller på hudens ydre.

Man får på denne måde en dybderensendeeffekt, som gør huden gennemskinnelig og giver mere glans. Samtidig med at de yderste hudceller nedbrydes, fremskynder man hudens naturlige foryngelse nedefra, og får dermed en yngre og friskere hud.

AHA peeling– Patient Information, Frugtsyre-peeling

Små og fine rynker kan mindskes, porer kan trække sig lidt sammen og små pigmentujævnheder kan jævnes ud. Indkapslet fedt i huden tømmes lettere ud efter AHA-syre behandling og bidrager dermed til en dybderensning samt en forebyggelse af acne. En fedtet hud bliver på denne måde mindre fed.

Det har også vist sig, at AHA-syre øger mængden af fugtbindende stoffer af typen glycoaminoglykaner i huden, f.eks. hyaluronsyre. Mange af disse glykosaminoglykaner genfindes i rummene imellem cellerne i det øverste hudlag, epidermis. Det er én af mekanismerne bag AHA-syre, som gør at tør hud bliver mindre tør.

I kombination med kemisk peeling og medicinsk hudpleje kan du forbedre din hud mht. melasma, pigmentpletter, rynker, fine linier, aktiv acne og acne-ar.

I forhold til behandling med laser af huden er disse former for kemisk peeling mere skånsomme, mildere og dermed også med færre bivirkninger, men også mindre effektive.

Vi hjælper på klinikken med at vælge den rette behandling ved en personlig konsultation.