Læs med om vores behandling ved fjernelse af karsprængning. Karsprængninger kommer af mange forskellige årsager. Større eller mindre karsprængninger på benene kommer ofte med alderen eller efter graviditet, hvis man er eksponeret for det – og det er der rigtig mange, der er.

Fjernelse af karsprængninger i København(mikrosklerosering)

Hvis de større kar på benene forgrener sig i blå/lilla nuancer, så anvender vi hos CosmeCare Mikrosklerosering til at fjerne dem.

Hvis dine karsprængninger er fine og røde, er disse mere velegnede til at blive behandlet med IPL.

Behandling

Behandlingen foregår ved den specialuddannede sygeplejerske eller læge.

Med en lille nål sprøjtes en væske ind i de tynde årer. Væsken er en præparat, der irriterer karvæggen, og karret nedbrydes. Karret bliver herefter absorberet af kroppen, ligesom et blåt mærke.

Efter behandlingen

Der er ingen forholdsregler efter behandlingen. Drejer det sig om lidt større kar, vil der anbefales lette støttestrømper op til 5-7 dage for at fremme helingen. Det er ikke nødvendigt at holde sig i ro eller tage andre hensyn ved små kar/mindre områder. Ved solbadning bør man beskytte huden med normal solfaktor.

Lidt større kar kan blive mørke efter behandlingen, hvilket skyldes, at blodet størkner. Hvis det er tilfældet, er det en god idé, at karret tømmes. Det kan gøres 1-4 uger efter behandlingen.

Komplikationer

Der kan optræde en lille prik ved indstiksstedet, og af og til kan der også opstå en mindre blære. I sjældne tilfælde bliver blæren til et lille sår. Det kræver ikke behandling og heler af sig selv i løbet af et par uger.

Behandling på fødder og ankler kan medføre hævelse og ømhed, som forsvinder igen efter et par uger. Hvis der opstår hævelse og smerte i benet, kan det skyldes årebetændelse. Det forekommer kun sjældent ved behandling af små kar.

Resultat ved fjernelse af karsprængning

Efter noget tid forsvinder karsprængningerne helt eller delvist. Af og til kræver det flere behandlinger, før de går helt væk. Det afhænger af størrelsen på karret, og hvor stort et område det breder sig over. Efter 3-6 måneder kan man vurdere, om det er nødvendigt at supplere med flere behandlinger med fjernelse af karsprængninger i København.

Ved de større kar kan der dannes en brun streg eller skygge. Det skyldes, at jernet i blodet farver huden. Oftest går det helt væk, men det kan vare op til 12 måneder eller mere afhængigt af størrelsen på det oprindelige kar.

Der kræves en konsultation hos klinikkens ansvarlige læge min. 48 timer. Dette er et krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Pris fra 1.500 kr.

Mikrosklerosering